Particuliere ballonvaarten

Bekijk het leven
vanuit een ander perspectief

Bent u op zoek naar een origineel geschenk voor de feestdagen, een verjaardag, Valentijn, ...? Of zoekt u een mooi decor voor uw communiefoto’s? Dan is een ballonvaart een geweldig idee. Wij bieden zelfs een ‘Men looking for adventure’- en ‘Ladies want to have fun'- pakket aan.

Actie en rust
in een unieke
belevenis

Een ochtendvaart

Gezien het vroege uur wordt een ochtendvaart enkel georganiseerd in het weekend. Bij zonsopgang stijgt de ballon op en begint het avontuur. Terwijl de wereld onder uw voeten nog rustig in dromenland vertoeft, krijgt u een prachtig uitzicht voorgeschoteld. Na anderhalf vliegen wordt u getrakteerd op een glaasje champagne en krijgt u een doopcertificaat als aandenken. De rest van de dag kan dan al niet meer stuk!Spirit
Spirit

Een avondvaart

Twee uur voor zonsondergang klimt u aan boord van de ballonmand, waarna de eerste leuke tintelingen reeds opduiken. U wordt getrakteerd op idyllische vergezichten en een adembenemend panorama. Wanneer u anderhalf uur later terug met de voeten op de begane grond staat, is er een glaasje champagne om de avond compleet te maken. En vergeet uw doopcertificaat niet mee te nemen naar huis, zo hebt u tastbaar bewijs van een onvergetelijke avond.

Culinaire exra's

Wil u ook nog genieten van een après-ballon diner of een champagne ontbijt? We bieden u dit aan vanaf 6 personen.

Wil u graag meer informatie over de vluchten die we u kunnen aanbieden, bel of mail ons dan gerust.

Opstijgplaatsen

Onze vaste opstijgbasis bevindt zich in Waasmunster, vlakbij uitrit 13 van de E17. Maar daarnaast hebben we tal van opstijglocaties. Zelfs opstijgen van bij u thuis is in bepaalde gevallen mogelijk. Op het kaartje hieronder kunt u de verschillende opstijgplaatsen bekijken.

Vaste opstijgbasis

Waasmunster: vlak aan uitrit 13 van de E17

Google Maps

Beschikbare locaties in

Vanaf 6 personen kunt u vertrekken vanop een locatie naar eigen keuze.

Onze prijzen

Ballonvaart
vanuit
Waasmunster

Kids (-12J)

€100

Ballonvaart
vertrek
naar keuze

Kids (-12J)

€100

Privé
arrangement
2 personen


€600

Privé
arrangement
3-4 personen


€750

Vanaf 10 personen
maken wij graag een
gepersonaliseerde offerte

Origineel geschenk

Voor welke gelegenheid u ook een geschenk zoekt, Balloon Promotions zorgt voor een knaller van een verrassing. Bovendien is onze geschenkbon onbeperkt geldig.

 Bestel een geschenkbon

Vaak gestelde vragen

Neen, dat kan niet. Er zijn echter wel variërende luchtstromen op verschillende hoogtes waar een piloot gebruik van kan maken. Waar de luchtballon uiteindelijk heen vaart, hangt af van de windrichting. Bijgevolg is het ook bijna uitgesloten dat een luchtballon landt op de plaats waar hij opgestegen is.

Het tijdstip van een ballonvlucht wordt grotendeels bepaald door de aanwezigheid van thermische activiteit. Aangezien men deze thermische activiteit in de ballonvaart dient te vermijden, stijgt de ballon steeds op ongeveer twee uur voor zonsondergang of bij zonsopgang. Tijdens de wintermaanden kan men praktisch op elk tijdstip van de dag opstijgen, aangezien er dan geen thermische activiteit is.

Dit hangt af van de windsnelheid. Onder normale omstandigheden brengt een vlucht van een uur ons ongeveer 20 kilometer ver.

De vlucht zelf duurt een uur tot anderhalf uur. Maar er komt wel wat meer bij kijken. Zo trekken we voor de voorbereiding en het inladen van de ballon telkens ongeveer een half uur uit. Ook de champagneceremonie neemt een goeie 30 minuten in beslag, waarna we ook alle passagiers terugvoeren naar de startplaats. Voor het volledige programma rekent u dus toch best op drie tot vier uur.

Absoluut, we raden het u zelfs aan. Zoveel mooie kiekjes die in het verschiet liggen, die kans mag u niet laten liggen. Met een videocamera kunt u nog een stapje verder gaan en heel de reis op de gevoelige plaat vastleggen. Wij geven u wel het advies om een stevige opbergtas te voorzien voor tijdens de landing.

Sportieve vrijetijdskledij is ideaal voor een ballonvlucht. Voorzie zeker en vast stevig schoeisel en eventueel een hoed of een pet. De ideale kledij voor een ballonvlucht is misschien nog het best vergelijkbaar met de kledij die u draagt tijdens een stevige natuurwandeling.

Het ideale landingsterrein heeft dezelfde topografische eigenschappen als het ideale startterrein. Een zo vlak mogelijk terrein met zo weinig mogelijk obstakels biedt alvast de nodige zekerheid. Een veld zonder vee of eventueel zelfs een akker vallen onder deze beschrijving. De landing zelf gebeurt aan een snelheid van 120 tot 240 meter per seconde waarbij de piloot frequente ontstekingen van de brander gebruikt om de snelheid van het dalen op te vangen. Uiteindelijk raakt de ballon de grond, sleept de mand nog even over de grond en komt de ballon tot stilstand.

ballon afbeelding