Teambuilding

Verwen uw werknemers of uw klanten

Zowel voor de werknemers van uw bedrijf als voor uw klanten is een ballonvlucht van Balloon Promotions een geweldige belevenis. U bent bij ons aan het juiste adres als u een plezante teambuildingsessie wil of als u uw beste klanten in de spotlights wil zetten.

Teambuilding met een extra dimensie

Wilt u in uw bedrijf de sfeer op de werkvloer verbeteren? Dan is Balloon Promotions de geschikte partner voor u. Wij organiseren voor uw bedrijf een ballonvaart op maat. Wilt u uw dag verder invullen met een bedrijfsseminarie of personeelsfeest, dan kunnen wij zorgen voor een prachtig aangeklede zaal, catering, animatie,... Onze zaal ‘De hoeve’ is perfect uitgerust voor uw event. Kortom, u kunt bij ons terecht voor uw bedrijfsevenement van A tot Z.Spirit
Spirit

Trakteer uw klanten op een culinaire ballonvaart

Ook uw klanten kunnen genieten van een onvergetelijke ervaring. U neemt hen mee voor een ballonvlucht en voor u het weet is de vertrouwensband versterkt. Met een glaasje champagne en een lekker hapje achteraf maakt u er een spetterende dag van. Zo hebben we niemand minder dan onder andere chef-kok Seppe Nobels in onze rangen. Hij brengt u culinair naar ongeziene hoogtes. Verwennerij ten top zowel voor uw ogen als voor uw smaakpapillen.

Wilt u de ballonvaart combineren met een presentatie of seminarie in onze Hoeve? Dat kan uiteraard ook. Als u dat wenst, kunnen we het culinaire gedeelte ook daar organiseren.

U zit aan het stuur...

Als passagier hebt u de touwtjes volledig in handen. Niet van de ballon zelf uiteraard, want daar zorgt onze piloot voor. Maar wel van de inhoud van uw avontuur.

  • Zo start de ballonvaart op een locatie naar keuze, waarna er koers wordt gezet naar een regio die u absoluut eens van bovenaf wil zien. U kiest, wij vliegen.
  • Ook onze chef-kok gaat creatief om met uw wensen. De gerechtjes bijvoorbeeld zijn een direct aanknooppunt met de streek die u bezichtigt. Ook de groente – en fruitkeuze is typisch streekgebonden.
  • Hebt u specifieke wensen, laat het ons weten. Wij bezorgen u een ervaring op maat!

En wat als het regent?

Ook dan voorzien we desgewenst in een alternatief programma. Zo blijven uw medewerkers of klanten niet zomaar in de kou staan. Ballonvaren is nu eenmaal een weersgevoelige activiteit. Zijn de weersomstandigheden te slecht, dan zorgen we ervoor dat iedereen toch een leuke en aangename dag doorbrengt. Zo kunnen we steeds terecht in onze zaal ‘De hoeve’, waar we bijvoorbeeld een wijnproeverij of gin-tasting kunnen organiseren.

Bekijk ons alternatief programma

Wil u graag een voorstel of offerte op maat ontvangen? Bel of mail ons dan.Opstijgplaatsen

Onze vaste opstijgbasis bevindt zich in Waasmunster, vlakbij uitrit 13 van de E17. Maar daarnaast hebben we tal van opstijglocaties. Zelfs opstijgen van bij u thuis is in bepaalde gevallen mogelijk. Op het kaartje hieronder kunt u de verschillende opstijgplaatsen bekijken.

Vaste opstijgbasis

Waasmunster: vlak aan uitrit 13 van de E17

Google Maps

Beschikbare locaties in

Wat kost dit?

Hebt u al een concreet idee voor de invulling van uw bedrijfsincentive? Of wil u graag daarover met ons van gedachten wisselen? Geen probleem, contacteer ons en we bespreken samen de mogelijkheden in functie van uw budget.

Een offerte op maat

Vaak gestelde vragen

Neen, dat kan niet. Er zijn echter wel variërende luchtstromen op verschillende hoogtes waar een piloot gebruik van kan maken. Waar de luchtballon uiteindelijk heen vaart, hangt af van de windrichting. Bijgevolg is het ook bijna uitgesloten dat een luchtballon landt op de plaats waar hij opgestegen is.

Het tijdstip van een ballonvlucht wordt grotendeels bepaald door de aanwezigheid van thermische activiteit. Aangezien men deze thermische activiteit in de ballonvaart dient te vermijden, stijgt de ballon steeds op ongeveer twee uur voor zonsondergang of bij zonsopgang. Tijdens de wintermaanden kan men praktisch op elk tijdstip van de dag opstijgen, aangezien er dan geen thermische activiteit is.

Dit hangt af van de windsnelheid. Onder normale omstandigheden brengt een vlucht van een uur ons ongeveer 20 kilometer ver.

De vlucht zelf duurt een uur tot anderhalf uur. Maar er komt wel wat meer bij kijken. Zo trekken we voor de voorbereiding en het inladen van de ballon telkens ongeveer een half uur uit. Ook de champagneceremonie neemt een goeie 30 minuten in beslag, waarna we ook alle passagiers terugvoeren naar de startplaats. Voor het volledige programma rekent u dus toch best op drie tot vier uur.

Absoluut, we raden het u zelfs aan. Zoveel mooie kiekjes die in het verschiet liggen, die kans mag u niet laten liggen. Met een videocamera kunt u nog een stapje verder gaan en heel de reis op de gevoelige plaat vastleggen. Wij geven u wel het advies om een stevige opbergtas te voorzien voor tijdens de landing.

Sportieve vrijetijdskledij is ideaal voor een ballonvlucht. Voorzie zeker en vast stevig schoeisel en eventueel een hoed of een pet. De ideale kledij voor een ballonvlucht is misschien nog het best vergelijkbaar met de kledij die u draagt tijdens een stevige natuurwandeling.

Het ideale landingsterrein heeft dezelfde topografische eigenschappen als het ideale startterrein. Een zo vlak mogelijk terrein met zo weinig mogelijk obstakels biedt alvast de nodige zekerheid. Een veld zonder vee of eventueel zelfs een akker vallen onder deze beschrijving. De landing zelf gebeurt aan een snelheid van 120 tot 240 meter per seconde waarbij de piloot frequente ontstekingen van de brander gebruikt om de snelheid van het dalen op te vangen. Uiteindelijk raakt de ballon de grond, sleept de mand nog even over de grond en komt de ballon tot stilstand.

ballon afbeelding