Ballonvaren in België

Ervaring troef

Al 30 jaar lang organiseert Balloon Promotions unieke ballonvaarten voor bedrijven en particulieren. Sinds de oprichting in 1987 onder leiding van Wim Verstraeten is Balloon Promotions een begrip geworden in de ballonvaartwereld. Zo hebben we intussen meer dan 10.000 vluchten en 40.000 passagiers op de teller staan. Vandaag zetten Laurent, de zoon van Wim, en Astrid het bedrijf verder. Laurent is al sinds 2007 ballonvaarder en heeft al meer dan 600 ballonvaarten op de teller staan. Als hoofdberoep is hij momenteel piloot op de Jumbojet Boeing 747.

Spirit
Laurent Verstraeten
Spirit
Astrid De Paep

Safety first

Er wordt streng op toegekeken dat al ons materiaal aan de normen van het EASA (European Aviation Safety Agency) voldoet. U bent bij ons dan ook in veilige handen. We laten geen kans onbenut om u onvergetelijke sensaties voor te schotelen.Spirit
Spirit

Wil u graag meer informatie over de vluchten die we u kunnen aanbieden, bel of mail ons dan gerust.

Wim Verstraeten

Wim Verstraeten achtte de tijd rijp om volop voor zijn passie te kiezen toen hij in 1983 zijn pilotenlicentie behaalde. Hij was al enkele jaren actief als ballonvaarder, maar combineerde dit met een job als sales manager bij Canon. In 1987 trok hij vol de kaart van de ballonvaart. Hij richtte Balloon Promotions op en legde de focus op klantenbeleving en creativiteit. En dit zowel vóór, tijdens als na de vlucht.

Spijtig genoeg is Wim sinds september 2021 van ons heengegaan.

Heel wat exploten

Wim kan een mooi curriculum voorleggen. Zo staat hij vooral bekend voor zijn twee non-stop ballonvluchten met respectievelijk de Breitling Orbiter I en II. Ook is hij houder van het wereldhoogterecord voor ballonnen met speciale vormen.

Sensatie van de klant

Met een derde plaats in de verkiezing van ‘Zelfstandig Ondernemer van het jaar 1996’ toonde Wim al aan ondernemersbloed in de aderen te hebben. Zijn filosofie is heel eenvoudig: de sensatie van de klant staat centraal. Hij geniet dan ook volop van de interactie met de passagiers tijdens een ballonvaart: “Het contact met mijn passagiers tijdens een ballonvaart is voor mij de universiteit van het leven”.

Enkele opvallende momenten

  • Wim was de eerste ballonvaarder ooit die het Kanaal overstak.
  • Hij behaalde het wereldhoogterecord voor ballonnen met speciale vormen (Smurf Ballon).
  • Wim behaalde de eerste plaats in de Transatlantic Balloonrace.
  • Hij werd ontvangen door onder andere koning Hussein (Jordanië) en wijlen koning Boudewijn.
  • Hij vloog met een ballon over de twee hoogste toppen van de Kilimanjaro (Tanzania).
  • Wim organiseerde samen met astronaut Dirk Frimout een transalpijnse ballonvaart.
Bekijk zijn expedities
Wim Verstraeten

“Het contact met mijn passagiers tijdens een ballonvaart is voor mij de universiteit van het leven.”

Uw bedrijf naar een hoger level tillen?

Investeer in uw eigen bedrijfsluchtballon. Wij maken voor u een gepersonaliseerd ontwerp en bezorgen u een offerte op maat. Zet uw merk op een originele manier in the picture. The sky is dan in ieder geval niet de limit voor uw bedrijf.

Contacteer ons vrijblijvend